Home » Anunturi » Eveniment – inaugurarea capelei din localitatea Răscruci, comuna Bonțida

Eveniment – inaugurarea capelei din localitatea Răscruci, comuna Bonțida

În ziua de 27 martie 2022 a avut loc inaugurarea „Capelei mortuare” din localitatea Răscruci, comuna Bonțida. Ziua de sărbătoare a început la Biserica Ortodoxă din Răscruci, cu o frumoasă slujbă condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, înconjurat de un mare sobor de preoți. Au fost prezenți și membrii cvartetului Synavlia, compus din studenți de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, dirijat de Roxana Chicidea, și membrii reprezentanți ai autorităților locale.

Preotul paroh din localitatea Răscruci,  Dan Balog, I-a acordat Înaltpreasfințitului la finalul slujbei,  în semn de recunoștință, o icoană cu Maica Domnului, ocrotitoarea parohiei, o candelă și un aranjament floral. Apoi Înaltpreasfințitul Părinte Andrei l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe parohul Dan Balog.

Primarului comunei Bonțida, Cărhaț Aurel Emil, i-a fost acordat Ordinul „Episcop Nicolae Ivan” pentru mireni din partea Înaltpreasfințitului, iar acesta, la rândul lui, i-a dăruit ierarhului o Plachetă de Recunoștință, „În semn de gratitudine, aleasă prețuire și mulțumire pentru implicarea în slujirea și transmiterea credinței ortodoxe în comunitatea din Răscruci”

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oferit diplome de aleasă cinstire membrilor Consiliului Parohial și altor binefăcători, precum și diplome de participare, cărți duhovnicești și alte daruri, elevilor de la Școala Profesională Răscruci, care au participat la concursul online internațional „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III”.

După oficierea slujbei, a urmat o procesiune de la Biserica Ortodoxă din Răscruci până la noua capelă, în frunte cu soborul preoțesc, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, preotul reformat al localității Răscruci, Nagy Tibor, pastorul bisericii baptiste din Răscruci, precum si primarul Aurel Emil Cărhaț, urmați de un mare alai. Odată ajunși a fost săvârșită slujba de sfințire, domnul primar a adresat un cuvânt de mulțumire, urmând apoi o agapă la prilej de sărbătoare.

Cu acest prilej, primarul comunei Bonțida Cărhaț Aurel Emil, Primăria Bonțida și Consiliul Local al comunei Bonțida, mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest eveniment deosebit din viața comunității răscrucene.