Home » Anunturi » Fiii comunei Bonțida

Fiii comunei Bonțida

Fiii comunei Bonțida

În urma ședinței Consiliului Local din data de 13.07.2018 s-a decis ca sărbătoarea “Fiii Comunei Bonțida” să aibă loc in data de 8 septembrie 2018 în centrul satului Bonțida.
Programul va debuta cu lansarea de carte a fiilor satului: Sandu Cătineanu de Bonțida, Alexandru Blaga, Vasile B. Gădălin și Ștefan Vișan. 
Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc in jurul orei 15: 30 . Vor urca pe scenă ansambluri folclorice din zonă: Corala bărbătească a Parohiei Ortodoxe Bonțida, Ansamblul folcloric Codrișorul, Ansamblul Teka, precum și interpreți de muzică populară cunoscuți printre care: Angela Rusu, Marius Ciprian Pop, Maria și Mihai Nemes cu orchestra, Claudiu Moldovan, Raluca Pal, Andrada Mariș. Paralel cu evoluția artiștilor pe scenă se va desfășura tradiționalul concurs de gătit gulaș la ceaun, iar doritorii sunt așteptați pentru a se înscrie la acest concurs. Ca în fiecare an, spre seară, sărbătoarea se va încheia cu un frumos foc de artificii. 
Eveniment major în comună, ”Fiii Satului” adevărata sărbătoare a folclorului și poeziei, reprezintă o întâlnire de suflet având rolul de a păstra tradiția, datina locală, și de a reuni din toate colțurile țării pe cei care provin din Bonțida.