Home » Anunturi » Tăierea brazilor din localitatea Bonțida

Tăierea brazilor din localitatea Bonțida

Stimați cetățeni, Primăria Bonțida vă informează:

 

Referitor la situația creată de către unii cetățeni în necunoștiință de cauză legat de tăierea brazilor din localitatea Bonțida, va aducem la cunoștiință următoarele:

Parcela respectivă este cuprinsă în amenajamentul silvic aprobat prin Ordinul Ministrului Mediului nr. 1242/13.08.2015, în planul lucrărilor de conservare fiind prevăzut a se extrage din această parcelă începând cu anul 2013 și până în 2022 un volum de 346 m3. Actualul arboret trebuie extras și regenerat artificial prin plantații cu puieți de salcâmi. Această acțiune de plantare a salcâmului are drept scop de a stabiliza zonele degradate dintre brazi și îmbunătățirea calității solului și aerului.

Acesta este punctul de vedere al Ocolului Silvic Gherla, exprimat prin adresa nr. 10692 din 24.05.2018. Întrucât instituția noastră nu este de acord cu defrișarea acestei plantații de brad, a demarat procedurii administrative pentru stoparea acțiunii de tăiere. Urmare acestor demersuri tăierea arborilor a fost suspendată urmând ca Primăria comunei Bonțida împreună cu Instituția Prefectului Cluj, Garda Forestieră și reprezentanții Ocolului Silivic Gherla să identifice mijloacele legale de oprire definitivă a defrișării pădurii de brazi.

Cu privire la acest aspect, atât prin prezenta publicație cât și mediul on-line vă vom ține la curent despre rezolvarea acestei probleme.

În legătură cu tabelele cu semnături ale unor cetațeni din comuna Bonțida depuse la Primarie, vă facem cunoscut faptul că,în demersurile pe care le-am inițiat pentru stoparea definitivă a tăierii de brazi aceste semnături momentan nu ne ajută. Dar în cazul în care într-adevăr vom avea nevoie de ele vă vom comunica , urmând ca Primaria să demareze acțiunea de completare și întregire a acestor liste.

În închiere vă asigurăm de faptul că instituția noastră este în asentimentul dumneavoastră și se împotrivește vehement defrișării pădurii de brazi.

 

Cu stimă și respect,

Primar Cărhaț Aurel Emil

Viceprimar Gruz Nicolae

Secretar Fechete Adrian