Home » Economie

Economie

     Dezvoltarea economiei unei localităţi din mediul rural este influenţată de mai mulţi factori. Aşezarea geografică al unei localităţi, infrastructura de acces şi cea interioară a localităţii, resursa umană disponibilă, spiritul antreprenorial al locuitorilor, numărul mare al persoanelor active, precum şi mulţi alţi factori influențează dezvoltarea localităţii.

Tabel economie 2009 - Bontida

     In ceea ce priveste populatia activa in munca, dintr-un total de 3183 persoane active in munca, 1823 sunt implicate in sectorul agricol, 439 persoane sunt implicate in industie si mestesuguri de artizanat, 325 persoane sunt implicate in comert si constructii, 123 persoane sunt implicate in servicii, iar 473 persoane sunt implicate in alte domenii economice.

     Principalii agenți economici aflați pe raza comunei Bonțida sunt:

  • Tehnofavorit SA, situată în Bonţida, aproape de Castelul Bánffy şi la doar 30 de kilometri de Cluj, dinspre Dej, compania este o urmaşă a fostei Staţiuni de Maşini Agricole şi Tractoare. A păstrat tradiţia începută în 1949 şi a adoptat dezvoltarea tehnologică în mecanizarea agriculturii a anilor următori.
  • Riela România SRL. Riela Getreidetechnik a fost fondata în anul 1972 de Karl-Heinz Knoop. Iniţial a funcţionat ca un centru de comerţ de tehnică pentru prelucrarea cerealelor, iar din anul 1983 produce propriile instalaţii. În anul 2003 s-a înfiinţat RIELA România, ca reprezentanţă a firmei RIELA Getreidetechnik, pentru a oferi servicii prompte clienţilor din ţară: montaj, service, depozit piese de schimb şi intervenţie. RIELA România are sediul în comuna Bonţida, judetul Cluj, şi deţine o hală de producţie, premontaj şi piese de schimb.
  • Hirsch Porozell SRL. Membru al grupului austriac HIRSCH Servo AG, deține un punct de lucru (sediu central) în localitatea Răscruci, comuna Bonțida. Principala activitate este fabricarea materialelor plastice în forme primare (în special polistiren expandat)
  • SAL AVI SRL. Tipul de activitate al acestei unități economice este fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor de fermă

 

 

 

Legături spre secțiunile: