Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Obiective turistice

În localitatea Bonțida functionează un centru de informare turistică, situat în zona centrală, în vecinătatea Castelului Banffy. Spre site-ul centrului turistic de informare din Bonțida.

Obiectiv

Castelul Banffy din Bonțida

În localitatea Bonțida se regăsește renumitul castel Banffy, cel mai impresionant ansamblu baroc din Transilvania, care adesea a fost supranumit “Versailles-ul Transilvaniei”. Castelul este înscris pe lista Monumetelor Istorice ale Județului Cluj, elaborată de Ministerul Culturii.

Obiectiv

Castelul Banffy din Răscruci

Este (exceptând Castelul Banffy din Bonțida), cea mai importantă clădire de acest gen din împrejurimile Clujului, valoarea sa fiind sporită si de faptul că e unul dintre puținele castele din Transilvania în cazul căruia s-au păstrat până în zilele noastre o parte a amenajărilor interioare și câteva piese de mobilier.

Obiectiv

Conacul Dujardin din localitatea Coasta

Conacul Dujardin din localitatea Coasta datează din secolele XVIII-XIX și este înscris pe lista monumentelor istorice ale județului Cluj. Conacul este în momentul de față în paragină.

Obiectiv

Ansamblul monumental de la Tăușeni

Intitulat “De-semne spre cer pentru ploaie și curcubeu” este cel mai mare ansamblu monumental în aer liber din județul Cluj. A fost ridicat în 1995 de către frații Alexandru și Liviu Chira

Obiectiv

Colecția de artă populară

Colecția este organizată în casa colecționarului si adăpostește circa 8.000 de obiecte tradiționale de port popular din diverse zone ale României. Fundația Kallos Zoltan organizează anual tabere internaționale – tabere de manufactură

Obiectiv

Biserica Reformată-Calvină Bonțida

Datează din secolul al XVII-lea (fundațiile datând din secolele XII-XIII), cu refaceri ulterioare și cu amvon din 1720. Biserica se află pe lista monumentelor istorice.

Ultima actualizare: 14:37 | 19.06.2024

Toate drepturile patrimoniale de autor asupra tuturor operelor create de către contractant sau membrii asocierii, aferente produsului sau serviciului livrat, se transferă către autoritatea contractantă .

Site în curs de actualizare

Sari la conținut