Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Infrastructura comunei Bonțida

Comuna Bonţida este străbătută de DN 1 C pe direcţia N-S, care traversează localităţile Bonţida şi Răscruci, făcând legătura cu municipiile Cluj-Napoca, situat la o distanţă de 30 km, şi Gherla, situat la o distanţă de 17 km. Prin aceleaşi două localităţi, Bonţida şi Răscruci, paralel cu DN 1 C, comuna este străbătută de magistrala feroviară 401, care asigură legătura între Cluj-Napoca şi nodul feroviar Dej, comuna fiind deservită de staţiile CFR Răscruci şi Bonţida. Lungimea reţelei feroviare pe teritoriul comunei este de 10 km.

Comuna este străbătută şi de două drumuri judeţene, DJ 161 şi DJ 109. Numărul total de km de drumuri de pe raza comunei Bonţida este 70, din care 10 km drumuri naţionale, 25 km drumuri judeţene şi 35 km drumuri comunale. În cursul anului 2013 s-au finalizat lucrările de asfaltare a unor drumuri locale şi uliţe din comună; au fost asfaltaţi 4 km în localitatea Bonţida şi 2 km în localitatea Răscruci.

O problemă legată de infrastructura de transport a comunei este cea a poluării, întrucât atât traficul greu, cât şi cel uşor, pe ruta Cluj-Dej, trec prin două dintre satele comunei – Bonţida şi Răscruci – generând poluare. O altă problemă este dată de trecerea atelajelor şi animalelor pe drumul naţional, fapt ce generează dificultăţi atât celor care utilizează şoseaua, cât şi locuitorilor comunei.

Iluminatul public se află într-un proces de dezvoltare. Grație evoluțiilor tehnologice și a existenței becurilor economice, cu consum foarte scăzut de energie, se dorește în viitor înlocuirea tuturor lămpilor incluse în sistemul de iluminat al comunei cu lămpi economice. Date fiind costurile ridicate ale unei astfel de lămpi, schimbarea lămpilor actuale și instalarea celor economice poate să decurgă doar etapizat.

În pas cu ritmul de dezvoltare a comunei, unele investiții sunt necesare pentru a satisface nevoile locuitorilor. Mai multe detalii în imaginile din galerie:

Ultima actualizare: 13:48 | 18.04.2024

Toate drepturile patrimoniale de autor asupra tuturor operelor create de către contractant sau membrii asocierii, aferente produsului sau serviciului livrat, se transferă către autoritatea contractantă .

Site în curs de actualizare

Sari la conținut