Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Investiții finalizate în perioada 2014-2020

Susținerea activităților și evenimentelor sociale, culturale și sportive

De-a lungul anilor, pe baza unor proiecte depuse la Primărie au fost susținute financiar Bisericile Ortodoxe, Bisericile Reformate, Bisericile Catolice și alte culte din toate satele comunei, asociațiile sportive Fotbal Club Bonțida, Viitorul Răscruci, Clubul sportiv Tornado(karate), Asociația Folclorică Codrișorul și lansările de carte ale poeților Sandu Cătinean, Alexandru Blaga, Vasile B. Gădălin și scriitorul Ștefan Vișan.
Pe lângă aceste susțineri financiare Primăria și Consiliul Local au susținut și susțin în continuare și alte manifestări culturale: Fiii Comunei Bonțida, Electric Castel, TIFF, Flori de Mai, Zilele Castelului și altele

Finalizarea lucrărilor de construire a unui teren sintetic nou în Bonțida

S-au finalizat lucrările, inclusiv recepția lor, iar terenul poate fi pus la dispoziția tuturor amatorilor de sport.

Construire cămin Cultural Coasta

Investiția a fost realizată cu fonduri proprii.
Sala de spectacole are o capacitate de 125 persoane. S-a dat în folosință în iulie 2018 și poartă numele jurnalistului Ilie Călian

Construire capela din Bonțida

Capela și clopotnița au fost construite din fonduri proprii, fiind utilizată de toate confesiunile religioase din sat. S-a dat în folosință în anul 2018.

Reabilitare, modernizare și dotare cămin Cultural Răscruci

Investiția a fost realizată cu fonduri europene nerambursabile. Sala de spectacole are o capacitate de 248 persoane. Recepția a fost facută în luna iunie 2020.

Construire After School și Centru de Informare Turistică în Bonțida

Investiția a fost realizată prin fonduri europene nerambursabile, măsura 313 din PNDR. After School s-a dat în folosință în anul 2016 iar centrul de Informare Turistică a fost construit în 2015.

Realizare sistem de canalizare în Bonțida, Răscruci și Sator

Investiția a fost realizată din fonduri europene nerambursabile și fonduri de la Banca Mondială. Sistemul de canalizare acoperă aproximativ 90% din totalul gospodăriilor din satele Bonțida și Răscruci. În anul 2016 s-a dat în folosință zona centrală din Bonțida, iar în anul 2018 Răscruci și zona Gării + Sator în Bonțida

Construire școală nouă în localitatea Rascruci

Investiția a fost realizată din fonduri guvernamentale și fonduri proprii. În școală învață 278 elevi. Clasele 0-8 și profesională. În total 16 clase plus 3 grupe de gradiniță. A fost dată în folosință în anul 2016
Secretar școală: Anca Mureșan. Tel: 0745.93 58.37

Înființare plantație de salcâm pe 15 Hectare în Bonțida și Tăușeni

Materialul săditor a fost primit de la Ministerul Mediului și manopera plantației a fost facută cu fonduri proprii. Scopul plantației este stabilizarea terenului, ajutorarea crescătorilor de albine și împrospatarea aerului. S-a înființat în anul 2014

Construire pod peste Valea Borșii în Răscruci

Investiția a fost realizată prin Program Național PNDL. S-au finalizat și recepționat lucrările. (În momentul de față podul este circulabil, cei din zonă pot să-l folosească)

Construire platformă comunală pentru gestionarea gunoiului de grajd în Bonțida și dotarea cu utilaje specifice.

Investiția a fost realizată cu fonduri de la Banca Mondială. Este formată dintr-o platformă mare și 75 platforme mici situate la crescătorii de animale. Prin acest proiect Comuna Bonțida a beneficiat de mai multe utilaje agricole: tractor, 2 remorci, încărcător frontal, vidanjeră, remorcă tehnologică pentru împraștiat gunoi de grajd.

Implementare sistem colectare selectivă a deșeurilor

Investiția s-a realizat cu fonduri proprii. Avem 9 platforme amplasate astfel: 3 în satul Bonțida, una la Sator, 3 în satul Răscruci, una în Coasta și una in Taușeni. Au fost date în folosința între anii 2015-2020. Toți locuitorii comunei pot depozita gratuit deșeurile.

Reabilitare și modernizare dispensare medicale în Bonțida și Răscruci

Investiția a fost realizată cu fonduri proprii. Dispensarul din Bonțida a fost reabilitat în anul 2016. În Răscruci sunt două cabinete medicale: unul s-a reabilitat în anul 2016, iar cel de-al doilea este situat în clădirea Căminului Cultural din Răscruci și va fi dat în folosință în următoarea perioadă de timp.

Modernizare sistem de iluminat public, lămpi cu leduri în toate satele comunei.

Investiția a fost realizată cu fonduri proprii. În acest moment acoperă 70% din totalul ulițelor și străzilor din satele Bonțida și Răscruci. Investiția a fost facută etapizat, pe mai mulți ani, urmând ca în anul viitor să fie finalizată.

Extindere sistem de supraveghere video în toate localitațile comunei

 Modernizare sistem de alimentare cu energie electrică în satele Bonțida și Răscruci

Investiția a fost realizată cu ajutorul SDEE Transilvania Nord, Sucursala Cluj-Napoca. Lucrările au fost efectuate în perioada 2018-2020. Acoperă parțial străzile din Bonțida și Răscruci.

Furnizare internet gratuit în spațiile publice în toate localitățile comunei

Cele 10 locații unde vă puteți conecta gratuit la Internet sunt:
– Centrul de Informare Turistică și Cămin Cultural Bonțida
– Școala Bonțida și Intersecția spre Castel;
– Intersecția la Vivi spre strada Florilor Bonțida;
– Zona Târg Bonțida;
– Școala și Teren sport Răscruci;
– Zona Capelă și Pod Valea Borșii, Răscruci;
– Zona Poștei, Răscruci;
– Teren de fotbal, Răscruci;
– Cămin Cultural Coasta;
– Cămin Cultural Tăușeni.

Ultima actualizare: 11:21 | 29.11.2024

Toate drepturile patrimoniale de autor asupra tuturor operelor create de către contractant sau membrii asocierii, aferente produsului sau serviciului livrat, se transferă către autoritatea contractantă .

Site în curs de actualizare

Sari la conținut